23948sdkhjf

400 ställningsbyggare till attack

Kastade sten och rev ställning

400 ställningsbyggare ville visa att nu fick det vara nog. De började kasta sten mot arbetsgivaren och välte även en ställning.

Detta meddelar danska Ekstrabladet och berättar vidare att problemen uppstod i förra veckan med larm om dålig arbetsmiljö, dåliga villkor och samarbete med ett utländskt låglöneföretag på ett ställningsbygge i Köpenhamn.

Den triggande faktorn för protesterna ska ha varit när byggnadsarbetare ihop med facket ville dokumentera problemen – och representanter för företaget misshandlade dem.

Ekstrablade berättar att cirka  400 ställningsbyggare i måndags samlades på Nørrebro i Köpenhamn för att protestera mot bygget.

Mötet började lugnt men efter ett tag började ställningsbyggarna kasta sten och sedan forcera grindarna och ta sig in på arbetsplatsen. Väl där rev de en av byggnadsställningarna, som föll över byggbodarna.

Ytterligare kravaller, med bland annat omkullvälta bilar, följde.

Något senare hölls ett möte där Dag Vilhelmsen, ordförande för ställningsbyggarfacket i Köpenhamn, berättade att entreprenören nu kommer att anställa ställningsbyggare på ordnade villkor och att samarbetet med det utländska företaget har upphört.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.234