23948sdkhjf

Skanska Hus varslar på flera håll 

I slutet av november varslades 35 anställda på Skanska Hus Stockholm, nu varslas 16 anställda hos Skanska Hus Väst i Skaraborg. Men man hoppas fortfarande på interna omplaceringar.

Av 408 anställda i Stockholm har 15 träarbetare och 20 betongarbetare varslats. Facket jobbar med målsättningen att inte alla ska behöva sluta, och hoppas även att omplaceringar inom företaget ska vara möjliga. 

Nu har även Skanska Hus Väst gått ut med varsel, 16 av de 40 anställda riskerar att förlora jobbet. Även här hoppas man på omplaceringar. 

– Vi jobbar på omplacering, i första hand internt, men även externt. Hittills har två av de sexton fått nytt arbete. De kommer byta område internt på Skanska till ett näraliggande distrikt, säger Robert Ruther, distriktschef för Skanska Hus i Skaraborg, till facktidningen Byggnadsarbetaren. 

Enligt Robert Ruther är en del av problemet att man startar för få nya projekt. 

– Det är tyvärr så att vi haft en vikande orderingång under hösten och till våren har vi inte tillräckligt med projekt. Därför är vi tvungna att varsla, säger han till Byggnadsarbetaren. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125