23948sdkhjf

Arkitektbyrå blir del av Ramboll 

Arkitektbyrån Henning Larsen blir en del av teknikkonsultsföretaget Ramboll Group. Syftet är att två företagen gemensamt ska expandera mer än tidigare internationellt. 

– Vi har just levererat vårt bästa årsresultat i företagets historia, drivet av global expansion med projekt på sex kontinenter. Tillsammans med Ramboll har vi kapacitet att ta nästa steg i vår internationalisering och stärker vår förmåga att skapa hållbara och visionära byggnader som erbjuder konkreta lösningar på några av de största utmaningarna som präglar städer och samhällen över hela världen, säger Mette Kynne Frandsen, vd och partner på Henning Larsen. 

Förvärvet av Henning Larsen träder i kraft i januari nästa år. Arkitektbyrån kommer att fortsätta i eget namn, men Ramboll lyfter i ett pressmeddelande förvärvet som något mycket viktigt strategiskt. 

– Tillsammans med Henning Larsen förenar vi arkitektur, integrerad design och starka digitala lösningar för att skapa ett positivt globalt avtryck på hållbarheten. För Ramboll innebär förvärvet även att vi kan stärka dialogen med kunder i tidiga skeden, där fokus ligger på koncept- och idéutveckling, och på så sätt bidra till en hållbar design från start. Tillsammans får vi en unik position i konkurrensen om de mest spännande och utmanande projekten och vi ökar internationaliseringen baserat på ett skandinaviskt ursprung, säger Jens-Peter Saul, koncernchef på Ramboll Group. 

De två bolagen kommer genom förvärvet att ha en gemensam organisation som finns i 35 länder, och drygt 16 500 anställda arkitekter, ingenjörer och andra experter. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094