23948sdkhjf

Byggbyxor som skonar miljön 

Om Sveriges hantverkare och byggare bytte till miljövarudeklarerade arbetsbyxor skulle man kunna spara 3,6 miljarder liter vatten per år. Det skriver klädestillverkaren Fristads, som står bakom den hållbara kollektionen Fristads Green. 

Läs också: Derome satsar på kläder

– Bra arbetskläder skyddar människor, men det ska inte ske på bekostnad av miljön. Genom att ta fram en miljödeklarerad kollektion arbetskläder vill vi på Fristads sätta en standard som hela branschen kan använda för att minska sin påverkan på miljö och klimat, säger Anders Hülse, vd för Fristads. 

Företaget har räknat ut att om Sveriges hantverkare använder två par arbetsbyxor per år så skulle de gå åt 4,4 miljarder liter vatten vid tillverkningen. 

Klädkollektionen Fristads Green hör till de första i världen att få en miljövarudeklaration, och har tillverkats för att minska både vattenanvändning, material, energi och transporter. 

– Det blir allt viktigare att använda färskvattnet ansvarsfullt. Sveriges hantverkare skulle kunna minska sin miljöpåverkan dramatiskt bara genom att byta byxor, säger Anders Hülse. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.078