23948sdkhjf

DN-skrapan såld

Ny ägare är Areim

Areim har köpt en av Stockholms mest kända silhuetter, 84 meter höga DN-skrapan belägen på Kungsholmen i Stockholms innerstad.

Fastigheten, Trängkåren 7, omfattar 56.500 kvm, varav merparten utgörs av kontor. Byggnaden byggdes mellan åren 1960 och 1964 efter ritningar av arkitekt

Fastigheten är en attraktiv kontorsfastighet med en gedigen och intressant historia, som i princip är fullt uthyrd.

Läget i Stockholms innerstad med närhet till allmänna kommunikationer, mixen av kontor, bostäder och skolor i närområdet bidrar också till att fastigheten är intressant.

Med Areims erfarenhet av att förädla fastigheter i Stockholm är ambitionen att kunna öppna upp fastigheten mer för att tydligare integrera den i sin omgivning.

– Förvärvet av Trängkåren 7 ger oss stora möjligheter att utveckla inte bara en fastighet utan att bidra till utvecklingen av en stadsdel.

- Den typ av stadsutveckling har vi god erfarenhet av, dessutom äger vi sedan tidigare Trängkåren 6 (SWECO-huset) och är delägare i Lysbomben 5 (Socialstyrelsen) i samma område. Delmarknaden är en etablerad del av Stockholms innerstad där vi ser stor potential, säger Therese Rattik, vd för Areim.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.093