23948sdkhjf

Korslimmat trä ökar – nyanställer i fabriken

Nyanställer till fabriken i Värö

Södra ser en trend som går tvärtemot rapporter om minskat byggande och nedåtgående konjunktur, och ökar därför produktionstakten av korslimmat trä på sin fabrik i Värö.

Nu utökar bolaget med ytterligare ett skift i fabriken för korslimmat trä i Värö och dubblar kapaciteten.

– Vi körde igång fabriken för två månader sedan och antalet förfrågningar ökar hela tiden. Branschen har insett att stomsystem av trä innebär både hållbart och effektivt byggande, säger Urban Blomster, marknadsutvecklingsansvarig för byggsystem.

Från den 18 november går Södras anläggning för korslimmat trä upp i tvåskift och fyra nya medarbetare anställs, kapaciteten fördubblas därmed till 10 000 kubikmeter.

Ökningen av produktionen genomförs på en byggmarknad där det kommit flera rapporter om ett inbromsat byggande den senaste tiden. Hos Södra pekar utvecklingen i motsatt riktning.

– Efterfrågan på stomsystem i trä för stora byggprojekt ökar och därför väljer vi att öka produktionstakten. Vi erbjuder byggsystem, produkter som bygg- och fästelement, men även nya digitala tjänster för att förenkla och få bättre kontroll i byggprocessen, säger Urban Blomster. För att möta efterfrågan utreder Södra även en andra fabrik för korslimmat trä vid kombinatet i Värö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172