23948sdkhjf

Beijer-bolag och Villaägarna vill ge tryggare byggköp 

BraByggare, ett dotterbolag till Beijer Byggmaterial, och Villaägarnas riksförbund har lanserat tjänsten tryggtjobb.se. Syftet är att beställare och hantverkare ska få hjälp med allt från första kontakt till avtal. 

– Vår ambition är att öka tryggheten för både köpare och säljare av byggtjänster och göra vad vi kan för att alla byggprojekt genomförs på bästa sätt, säger Gunnar Jansson, förbundsdirektör på Villaägarnas Riksförbund. 

Tjänsten är tillgänglig för medlemmar i VIllaägarna, och bygger på avtalsmallar framtagna av Villaägarnas Riksförbund, Konsumentverket och Sveriges Byggindustrier. Beställaren beskriver vad den söker, och upp till sex kvalitetskontrollerade och certifierade hantverkare kan svara på ansökan. Sedan används avtalsmallar och ett kontrakt signeras med BankID. 

– Genom skriftliga avtal blir det tydligt vad beställaren och hantverkaren har kommit överens om, vilket leder till rimliga förväntningar och att båda parter är nöjda när byggprojektet är klart, säger Ulf Stenberg, chefsjurist på Villaägarnas Riksförbund. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078