23948sdkhjf

Digitaliserar sina lättklinkerblock 

Finja Betong digitaliserar sin verksamhet, och har nu publicerat parametriska 3D-modeller av sina lättklinkerblock på plattformen BIMobject. 

I BIM, som betyder byggnadsinformationsmodell, samlas information som sedan kan användas för att visualisera, utföra statisk beräkning, energi- och mängdberäkning eller uppföra tidsplan. 

– Detta är nästa stora steg på vår digitala resa och kommer göra stor skillnad för de som ritar och konstruerar framtidens hållbara byggnader. Genom att våra mur- och isolerblock nu finns tillgängliga via BIMobject, får arkitekter och konstruktörer dessa objekt lätt åtkomliga och nedladdningsbara. De får korrekt information snabbt och enkelt. På så vis kan fler bostäder, skolor och offentliga byggnader uppföras med hållbara, trygga och säkra material, säger Patricio Villarroel, vd på Finja Betong. 

Genom att tillgängliggöra sina block i BIM-form kan nu användare av de flesta programvaror som ArchiCad, AutoCad och SketchUp använda Finjas produkter direkt i sina ritningar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.435