23948sdkhjf

Uppdaterad bok breddar bilden av byggherren 

Byggherren har en nyckelroll i varje samhällsbyggsprojekt, men inte tillräckligt många vet hur stor den rollen är. Det menar föreningen Byggherrarna, som tillsammans med Svensk Byggtjänst ger ut en uppdaterad version av boken ”Att vara byggherre.” 

– Den här boken beskriver byggherrerollen ur ett helhetsperspektiv och har till syfte att öka kunskapen om byggherrens ansvar och arbetsuppgifter. Boken vänder sig inte enbart till byggherrar utan kan läsas med behållning av alla som verkar inom samhällsbyggnadssektorn då de flesta har en relation till byggherren, direkt eller indirekt. En ökad förståelse om byggherrens förutsättningar och utmaningar är grundläggande för värdeskapande samverkan inom samhällsbyggandet, säger Tommy Lenberg, vd föreningen Byggherrarna. 

Boken är skriven av arkitekturprofessorn Nina Ryd och arkitekten Sven Fristedt. Innehållet är i huvudsak uppbyggt efter byggprocessens förlopp, och skildrar olika tillvägagångssätt för att initiera, driva och styra byggprojekt. 

Författarnas ambition har varit att ge en redovisning av byggherrerollens omfattning och funktion med avseende på byggande i allmänhet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082