23948sdkhjf

Järva får idrottsplats och 4000 lägenheter

Överenskommelse öppnar för ny bebyggelse

Ett tillägg till en principöverenskommelse mellan Solna stad och Järvastaden AB gör det möjligt att utveckla norra Järvastaden med en ny idrottsplats och cirka fyratusen nya bostäder, utöver de tvåtusen lägenheter i området som redan har färdigställts eller håller på att byggas. Tilläggen till principöverenskommelsen beslutades i kommunstyrelsen den 11 november 2019.

– Den nya idrottsplatsen innebär ett rejält lyft för föreningsliv och fritid för barn och unga i Solna. Samtidigt fortsätter stadsdelen Järvastaden växa med ytterligare fyratusen bostäder, som har nära till både natur och kommunikationer, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Tilläggen till en tidigare principöverenskommelse från 2004 innebär att ytterligare tre etapper läggs till de ursprungliga sex. Det innebär att utvecklingen av området delas in i nio etapper. Av dessa är etapp 1 och 2 redan genomförda och byggnation pågår av etapp 3. Dessa tre etapper omfattar alltså sammanlagt cirka tvåtusen lägenheter.

Detaljplanen för den fjärde etappen godkändes av byggnadsnämnden den 16 oktober 2019 och väntas antas av kommunfullmäktige senare i år. Med etapp 4 tillkommer cirka 850 nya lägenheter, med lokaler i gatuplan för till exempel restauranger, butiker och service samt en större förskola. Etapp 5, som är nästa steg i utvecklingen av området, utgörs av idrottsplatsen. De återstående etapperna 6 till 9 som beskrivs i principöverenskommelsen omfattar cirka 3 000 nya lägenheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109