23948sdkhjf

Finskt värme-bolag etablerar sig i Sverige 

Med sina IoT-lösningar för energieffektivisering av fastigheter ska företaget LeanHeat nu etablera sig på den svenska marknaden. 

LeanHeat utvecklar AI-baserade IoT-lösningar för energieffektivisering av värmesystem i fastigheter. I Finland är företagets lösning i bruk i över 125 000 lägenheter och flera större fastigheter. 

 Leanheats målsättning är att skapa en snabb tillväxt i Sverige och att bygga en stark lokal organisation. Det stora bostadsbeståndet som redan i dag använder Leanheats lösning i Finland ger en gedigen bas för oss när vi nu ökar satsningen på den svenska fastighets- och fjärrvärmemarknaden. Vår ägare Danfoss, som redan är en erkänt stark aktör på den svenska marknaden, är också ett stöd för Leanheats expansion i Sverige, säger Jukka Aho, vd för Leanheat. 

LeanHeats AI samlar in data med hjälp av sensorer i fastigheten, och analyserar sedan datan i korrelation med väderdata, för att optimera energiförbrukningen så att den kan minskas med mellan sju och tio procent per år. 

I samband med etableringen i Sverige har företaget även rekryterat en ny försäljningschef för den svenska marknaden. 

 Leanheat har haft en stark tillväxt i Finland där vi samarbetar med de flesta ledande aktörer på marknaden. Nu ser vi goda möjligheter att ta marknadsandelar även i Sverige då vår lösning hjälper fastighetsägare och fjärrvärmeföretag att energieffektivisera och skapa ett bättre inomhusklimat på ett helt nytt sätt, säger Maria Gihlström, försäljningschef Sverige. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.075