23948sdkhjf

Götenehus inviger egen solcellspark

Minskar behovet av köpt el

Den första november 2019 inviger Götenehus en egen solcellspark på fabriksområdet i Götene. Solcellsparken är en av de största i närregionen.

Läs också: Holmen köper Martinsons

Anläggningen med 1250 solceller beräknas producera cirka 375 000 kWh per år, varav cirka 83 procent kommer att utnyttjas internt inom Götenehus verksamhet. Investeringen kommer därmed att innebära ett minskat behov av köpt el med cirka 15 procent. Anläggningen förbereds dessutom med en transformatorstation och en högspänningsledning som skapar möjlighet för framtida expansion av ytterligare solelsproduktion.

Huvudentreprenör för solcellsparken är Söne El AB med underentreprenören Stavrex som har monterat ställningarna. Högspänningsdelen har installerats av GEKS (en del av Götene elförening).

­– Götenehus är certifierade enligt miljöledningssystemet ISO 14001 och det är viktigt för oss med hållbar och ansvarsfull bostadsutveckling. Vi strävar ständigt efter att förbättra miljöaspekter i hela värdekedjan och solcellsparken är en del i ett förbättringsarbete som pågår och som berör vårt industriområde. För att förbereda konvertering av företagets bilpark investerar vi även i laddstolpar på den nya parkering som just nu färdigställs, säger Götenehus VD Andreas Gustafsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.11