23948sdkhjf

Oscar properties bryter avtal – kräver bättre sanering 

Ekonomiskt drabbade fastighetsutvecklaren Oscar Properties meddelade på torsdagen att man inte tänker tillträda projektet Gasklockan, om inte Stockholm stad gör ett bättre saneringsarbete än vad som gjorts. 

– Avsikten har aldrig varit att Oscar Properties ska ansvara för föroreningar och den miljöskada som kvarvarande föroreningar skulle kunna förorsaka. Vårt mål är att tillträda marken och starta byggnationen så snart miljöansvarsfrågan är utredd. Gasklockan kommer att bli ett nytt landmärke, inte bara för Norra Djurgårdsstaden utan för hela Stockholm, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. 

Det var i maj i år som fastighetsutvecklaren och Stockholms stad tecknade ett tilläggsavtal om att Oscar Properties skulle tillträda byggprojektet Gasklockan den 31 oktober 2019. Avtalet ger Oscar Properties byggrätt för bostäder på cirka 36 000 kvadratmeter, och även drygt 2 500 kvadratmeter byggrätt för kommersiellt ändamål. 

Oscar Properties meddelar i ett pressmeddelande att man för dialog med Stockholms stad, och ser fram emot att en acceptabel lösning kommer att komma så snart som möjligt. 

Planerad inflytt i Gasklockan var tidigare 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094