23948sdkhjf

Oscar Properties klagar på kritik

Menar att artikel i Dagens Industri är missvisande

Oscar Properties klagar på en artikel i Dagens  i veckan, med rubriken ”Ny smäll mot balansräkningen – värderar stoppat prestigeprojekt till 110 Mkr”. Oscar Properties menar att artikeln innehåller ett antal felaktigheter och är missvisande.

I ett pressmeddelande säger företaget ”I artikeln anges för det första att Oscar Properties AB (”Bolaget”) avser att ta in 76 miljoner kronor genom en emission. Bolaget har inte kommunicerat nyemissionens belopp, utan angett att detta kommer att fastställas och offentliggöras senast den 6 november 2019. Detta gäller fortfarande. Artikelförfattaren har missförstått kallelsen och hämtat beloppet 76 miljoner från den fondemission som genomförs som ett led i utbyteserbjudandet till preferensaktieägarna. En fondemission innebär inte att Bolaget tillförs något nytt kapital.

I artikeln görs vidare ett antal felaktiga påståenden om fastigheten ovanför Biografen. För det första anges att Bolaget förvärvade fastigheten av en bostadsförening som Bolaget kontrollerar, vilket är felaktigt. Bolaget kontrollerar inte den säljande föreningen. Vidare anförs att Bolaget genom interntransaktioner ”blåst upp” värdet, vilket inte heller stämmer. Bolaget förvärvade projektet från Axxonen vid detta bolags konkurs.

Oscar Properties menar också att DI redovisat frågan om skapandet av 3D-fastigheten på ett felaktigt sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08