23948sdkhjf

Hallands bästa ordförande finns i Derome

Karl-Eric Andersson är Hallands kandidat

Karl-Eric Andersson, styrelseordförande i Derome, har valts som Hallands kandidat till den nationella utmärkelsen för förtjänstfullt ordförandeskap, utmärkelsen Guldklubban.

I fredags arrangerades Varbergsgalan och under kvällen avslöjades den halländska nomineringen till Guldklubban. I år gick nomineringen till Karl-Eric Andersson för hans ordförandeskap i Derome.

Motiveringen lyder:
”Vår kandidat har genom sitt agerande i koncernen och styrelserummet varit ledande i att skapa en miljardindustri av ett familjeföretag i tredje generation. Istället för att uppleva ett familjeföretag med fyra förgreningar i form av fyra bröder och deras barn, har han med sitt sätt att professionellt och långsiktigt styra verksamheten långt, långt utanför det sågverk det en gång började med i Derome. Man har numera verksamhet inte bara i Halland utan även i andra delar av Sydsverige, och säkrar därmed arbetstillfällen inte bara i Sverige, utan även i Norge och i Tyskland. Hans förmåga att skapa samstämmighet, såväl i styrelsen som bland ägarna och i koncernen i sin helhet, eller som en av de intervjuade sa: ”Det kräver långtgående delegering och skickligt mentorskap, en inspiratör och en prestigelös analytiker för att hålla ihop såväl familjerna som de olika affärerna i tre mycket olika affärsområden”. Och ett professionellt lett styrelsearbete.”

Det är stiftelsen Guldklubban, instiftat av Styrelseakademien Sverige samt Deloitte, som står bakom utnämningen.

- Derome AB strålade klarast med en fantastisk utveckling både i marknadsutveckling och med avseende på resultat, säger Anita A’son-Strandahl, Styrelseakademiens ordförande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094