23948sdkhjf

Dispyt om nordens högsta byggnad – vill häva avtal

Karlatornet i Göteborg ska bli nordens högsta byggnad, men det planerade slutdatumet för bygget flyttas framåt. Nu vill flera av de kunder som skrivit förhandsavtal få dem hävda.

Tillträde tlll bostäderna i Karlatornet har tidigare skjutits upp från 2021 till 2022, och kunder som redan skrivit förhandsavtal har blivit ombedda att skriva under tillägg där de accepterar förändringen.

Enligt uppgifter till SVT ska bland annat stå så här i ett informationsbrev från Serneke till kunderna:

Det är mycket viktigt att du signerar bekräftelsen av den uppdaterade tidplanen. Risken är annars stor att vi inte får med oss banken och den nya samarbetspartnern och därmed inte kan fortsätta byggnationen av Karlatornet enligt nuvarande tidplan.

Flera personer har ännu inte godtagit förseningen, och en del av dem vill ha sina avtal hävda. Enligt SVT har Sernekes dotterbolag Karlastaden utveckling nekat detta, eftersom de anser att avtalet är bindande trots förseningen.

Under onsdagen skickade Serneke ut ett pressmeddelande, där de bekräftade att cirka 40 kunder uttryckt önskemål om att häva sina kontrakt. De menar vidare att 390 av de 487 som skrivit under förhandsavtal har godkänt den nya tidsplanen, genom tilläggsavtalet.

Men två fastighetsjurister som SVT talat med menar att tilläggsavtalet sannolikt inte är juridiskt bindande, och att det är troligare att Serneke begått ett avtalsbrott genom förseningen.

Karlastaden utveckling har rekommenderat de kunder som vill häva sina förhandsavtal att söka juridisk prövning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125