23948sdkhjf

Rekordmånga tilldelades byggbransch-stipendium

Årligen delas Isabellestipendiet ut till en kvinna i byggbranschen för att synliggöra jämställdhet. Men i år blev det hela tre stipendietagare.

I år har vi haft möjlighet att lyfta tre olika vinnare av Isabellestipendiet som representerar olika delar av förändrings- och jämställdhetsarbetet inom byggbranschen. Vi har perspektivet från arbetsgivarnas sida, från byggolvet och från egenföretagarens synvinkel, säger Isabelle McAllister, initiativtagaren till stipendiet.

Vinnarna blev Sonja Larsson, HR-strateg på Erik Larsson Bygg, Stephanie Olsson, snickare hos Veidekke, samt egenföretagarna Fanny Wikerud och Frida Turegård som tillsammans driver målerifirman Färgstark Skövde.

Eftersom byggbranschen är starkt mansdominerad tror vi att kvinnliga förebilder kan leda till en mer jämlik bransch, som i sin tur höjer kompetenser och gynnar arbetsklimatet, säger Isabelle McAllister.

Stipendiet på 20 000 kronor vardera delades ut till respektive tre vinnare under Bo & Bygg-mässan, och finansierades av Peab, Bo & Bygg och MVB AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109