23948sdkhjf

Trähusbyggaren Gasellföretag för tredje året i rad

"Mer effektiva med mer automation"

2017 lyckades Svensk Husproduktion bli Gasellföretag för första gången.

.Då var företaget fem år gammalt. 2018 blev det en upprepning och företagets tillväxt resulterade i en ny Gasellutmärkelse.

Nu, 2019, kan bolaget lägga till handlingarna ett mycket lyckat år 18/19, och med detta också ett nytt år som Gasellföretag.

– Vi har uppnått den starka utvecklingen genom ett fokuserat, strukturerat och ihärdigt förbättringsarbete. Under året har vi fortsatt bygga ut vår säljkår inom Styckehus och även utökat vår organisation inom Grupphusutveckling och B2B-försäljning.

- Vi har förbättrat vårt kund-erbjudande samtidigt som vårt nya affärssystem och investeringarna i ökad automation gör oss mer effektiva, säger Stefan Holmberg.

Svensk Husproduktion bildades 2012 och samma år förvärvades varumärket LB-Hus. Det senaste verksamhetsåret var alltså koncernens sjunde. Försäljning och antal anställda har mångdubblats sedan starten, samtidigt som lönsamheten kontinuerligt har förbättrats.

För att bli ett Gasellföretag krävs det bland annat att företaget har sunda finanser, att omsättningen har fördubblats på tre år samt att tillväxten huvudsakligen har varit organisk och inte skett genom förvärv. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11