23948sdkhjf

NCC bygger upplevelsehotell åt Liseberg

Nordens största nöjespark ska få ett nytt upplevelsehotell, och NCC har tagit hem ordern värd cirka 850 miljoner kronor.

Hotellet kommer att bli cirka 30 000 kvadratmeter stort och ska få 457 rum.

Vår ambition är att skapa ett hotell olikt allt annat du tidigare upplevt. Hotellet som får namnet Liseberg Grand Curiosa Hotel kommer att ha barnens upptäckarlust i centrum kombinerat med alla de moderna bekvämligheter som hotell idag förväntas tillhandahålla, säger Thomas Sjöstrand, vd för utvecklingsbolaget Liseberg AB Skår.

Det tematiserade hotellet ska byggas vid Lisebergs södra entré, och tanken är att det sla stå klart till nöjesparkens 100-årsjubileum 2023.

Det här är ett spännande uppdrag som vi nu tar till nästa fas. Ett partneringsamarbete med en gedigen planeringsperiod är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt. Det är riktigt roligt att NCC får vara en del av utbyggnaden av Nordens mest populära resmål, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Under 2020 ska partnerskapet mellan NCC och Liseberg fortsätta, då de planerar att ta fram riktpris för en vattenpark under 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094