23948sdkhjf

Attefallshus får byggbeskrivning

Under torsdagen la Svenskt Trä till en byggbeskrivning för attefallshus. ” Den här byggbeskrivningen är minst sagt efterlängtad,” säger Johan Fröbel, chef för teknik och distribution på Svenskt Trä.

På byggbeskrivningar.se ger branschorganisationen Svenskt Trä pedagogiska beskrivningar av olika byggprojekt, för att förenkla byggandet med trä.

Det är många som har tagit kontakt med oss och frågat specifikt efter en byggbeskrivning för just attefallshus. Byggbeskrivningen finns publicerad på byggbeskrivningar.se sedan några timmar tillbaka och en rykande färsk folder delas ut kostnadsfritt på Bo & Bygg-mässan i helgen, säger Johan Fröbel.

Attefallshus får sedan 2014 byggas utan bygglov, och definieras som en byggnad som är upp till 25 kvadratmeter. Det kan användas som förråd, fritidshus, garage eller komplementbostad.

Vi vill med våra byggbeskrivningar visa att det är enkelt att bygga rätt i trä. Med god planering och bra instruktioner kan fler bygga sitt egna attefallshus, proffs eller inte, säger Johan Fröbel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078