23948sdkhjf

Stefan Bergmark ny Sweco-vd

Tar över IT efter Maria Gårdlund

Stefan Bergmark axlar rollen som ny vd för teknikkonsultkoncernen Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling med omkring 240 medarbetare i Sverige. Han blir en del av Sweco Sveriges ledningsgrupp och tar vid efter Maria Gårdlund som lämnar Sweco.

Stefan Bergmark har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar, bland annat som vd, CIO och affärsområdesansvarig inom olika branscher.

Han har mångårig erfarenhet från IT- och konsultsektorn och har djup förståelse för digitalisering.

– Stefans kompetens och tidigare erfarenhet ger rätt förutsättningar för att vidareutveckla vår verksamhet inom IT för samhällsutveckling. Samhället står inför en stor digital omställning där våra städer och samhällen behöver bli ännu smartare för att klara sin samhällsfunktion och nå klimatmålen.

- Här har Sweco en stor roll att spela och Stefans förståelse för våra kunder, affärssinne och ledaregenskaper är helt rätt för att fortsätta utvecklingen av vår verksamhet och driva på denna omställning, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd Sweco Sverige.

– Det känns oerhört spännande att få förtroendet att vara med och driva Swecos fortsatta digitala resa och att få bidra i utvecklingen av smarta samhällen och städer. Jag ser fram emot att få göra det tillsammans med alla kompetenta medarbetare inom Sweco och både befintliga och nya kunder, säger Stefan Bergmark, tillträdande vd på Swecos verksamhet inom IT för samhällsutveckling.

Stefan tillträder sin nya roll den 11 november 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078