23948sdkhjf

Stororder i USA

Skanska bygger skolor för 820 miljoner kronor

Skanska har tecknat avtal med Maryland Stadium Authority och Baltimore City Public Schools om att bygga nya Patterson High School och Claremont Middle / High School i Baltimore, Maryland, USA. Kontraktet är värt motsvarande cirka 820 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2019.

Samlokaliseringsprojektet för Patterson High School och Claremont Middle / High School på området för befintliga Patterson High School innefattar konstruktionen av en tre våningar hög byggnad om 22 500 kvadratmeter. Byggnaden är designad för att certifieras enligt LEED, nivå silver. Vid färdigställandet kommer Skanska också att riva befintlig skolbyggnad och uppgradera parkeringsplatser, baseballplan, träningsfält och softballplan.

Konstruktionen påbörjades i augusti 2019 och projektet beräknas vara slutfört i juni 2022.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande och utveckling av kommersiella fastigheter i utvalda städer. Skanska USA omsatte 67 miljarder kronor 2018 och hade cirka 9 000 anställda i sin verksamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125