23948sdkhjf

De bygger Sveriges största kontor med trästomme

Nu drar det igång

NCC ska tillsammans med Vasakronan bygga Magasin X, Sveriges största kontorsfastighet med en stomme helt gjord i trä, bredvid Resecentrum i Uppsala. Nu är entreprenadavtalet klart och ordervärdet uppgår till cirka 415 MSEK.

Magasin X byggs centralt i pendlarläge bredvid Resecentrum i Uppsala.

Byggnaden omfattar runt 11 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelat på sju våningar.

Med en stomme helt i trä blir byggnaden Sveriges största kontorshus med träkonstruktion.

Invändigt byggs moderna kontor och mötesplatser och huset får även en uteplats och terrass.

–  Genom att projektet utförs i samverkan kan vi i en öppen dialog uppnå ett bra resultat med målet att skapa en modern kontorsbyggnad med ett så litet klimatavtryck som möjligt, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Projektet har en stark miljöprofil och byggnaden ska certifieras enligt nivå Platinum, vilket är den högsta nivån enligt miljöklassificeringssystemet LEED.

Utöver en stomme av trä, får huset ett flertal energieffektiva tekniska lösningar, som exempelvis integrerade solceller, trådlös styr- och reglersystem samt batterilager för fastighetsenergi.

Parterna har i samverkan sedan maj planerat, budgeterat och projekterat systemhandlingar för att komma överens om en riktkostnad för uppdraget.

Entreprenadavtalet är nu tecknat och ordervärdet som uppgår till cirka 415 miljoner svenska kronor orderregistreras i tredje kvartalet i affärsområde NCC Building Sweden.

Byggstart sker nu i september och första inflyttning i Magasin X sker under hösten 2021.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094