23948sdkhjf

Projektengagemang vinstvarnar - vd lämnar

20 miljoner mindre väntas

Byggkonsulten Projektengemangs EBITA-resultat för det tredje kvartalet beräknas bli cirka 20 miljoner svenska kronor lägre än föregående år på grund av låg debiteringsgrad under augusti och första hälften av september, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Per Hedebäck, vd och Koncernchef, har sagt upp sig och meddelat styrelsen att han kommer att lämna bolaget för annat uppdrag.

Projektengagemangs styrelseordförande, Per-Arne Gustavsson, har utsetts till tillförordnad vd och koncernchef.

Per Hedebäck kommer att stå till bolagets förfogande under hösten.

Rekrytering av ny vd och Koncernchef inleds omgående.

– Resultatutvecklingen för Projektengagemang har under augusti och första hälften av september varit påverkad av lägre debiteringsgrad jämfört med föregående år inom flera av våra divisioner.

Detta innebär att vi redan nu kan konstatera att vi inte kommer att nå den planerade resultatnivån för det tredje kvartalet och därmed inte heller helåret 2019.

- Några större projekt kommit igång senare än planerat. Därutöver har resultatet påverkats av omstruktureringskostnader inom affärsenheten för management consulting, säger Per-Arne Gustavsson, styrelseordförande och tillförordnad vd och koncernchef för Projektengagemang.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128