23948sdkhjf

Moduler blir studentbostäder

Kinesiska modullägenheter ska locka studenter i Sollentuna.

Den 1 oktober klockan 17.00 släpps 80 hyresrätter till köande studenter i Sollentuna. Lägenheterna byggs nu av fastighetsbolaget Amasten och är inflyttningsklara redan nästa höst, skriver Svenska Dagbladet.

Det är studenter skrivna i Sollentuna som nu bjuds in att ställa sig i en helt vanlig fysisk kö. De erbjuds kontrakt för ettor och tvåor för 6 500 kronor per månad respektive 9 000 kronor per månad, med inflyttning om ett år. Tvåorna på 44 kvadratmeter ska erbjudas även på kompiskontrakt så att två personer kan dela bostaden.

- Det kommer att gå väldigt fort. Studenterna kan flytta in redan den 1 oktober nästa år, säger Jan-Erik Höjvall, vd vid Amasten, till tidningen. 

Bakom den snabba inflyttningen och den jämförelsevis låga hyran döljer sig bostadsmoduler från Kina. Amasten köpte i vintras Sjöbergs centrum i Sollentuna, av byggbolaget Prime Living, specialiserat på att bygga just bostadsmoduler.

Kostnaden för det nya byggsättet blir lägre än att bygga på traditionellt vis. Platsbyggda flerbostadshus kostar 35 000 - 40 000 kronor per kvadratmeter att uppföra i Stockholmsområdet, att jämföra med kinesiska moduler som kan pressa priset med minst 20 procent, uppger Svenska Dagbladet.

Amasten har valt att använda svenska komponenter i sina moduler. Hit hör blandare i kök och badrum som är av svensk standard då vattentrycket är högre här än i Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063