23948sdkhjf

Contractor Bygg laddar för start

Bygget blir 6000 kvm stort

Från ny butikslokal för enbart E-son Maskin till stort handels- och kontorshus på 6 000 kvm där flera företag flyttar in. Byggandet av den stora fastigheten på Söderäng, Anderstorp, är snart igång och Contractor Bygg Skellefteå står för entreprenaden.

Projektet omfattar hela 80 miljoner kronor, projekteringen har startat och byggnationerna påbörjas i månadsskiftet september-oktober.

Fastighetsägare är LH Fastigheter, och från Contractor Byggs sida är det flera företag inom koncernen som är inblandade i bygget. Bland annat står Lindgrens mark för markarbetet.

– Ett väldigt spännande projekt med ett toppenläge vid södra infarten till Skellefteå. Fastigheten kommer att innehålla lokaler för E-son Maskin i bottenplan med verkstad, lager och försäljningsytor. En trappa upp kommer Outotec att ha sitt nya kontor, säger Pehr Lundström, Vd på Contractor Bygg Skellefteå, och fortsätter:
– Vi har under en längre tid arbetat tillsammans med fastighetsägaren med utveckling av fastigheten.

Koncernen Contractor Bygg bedriver sin verksamhet från fem norrländska orter och har som mål att bli det ledande byggföretaget i norra Sverige, med lokalt ägande som en av grundpelarna.

Contractor Bygg startades redan 1910 och finns i dag i Skellefteå, Umeå, Lycksele, Hemavan och Sundsvall. I koncernen ingår även Lindgrens Mark i Skellefteå och Jörnträhus AB, samt Eldabutiken Skellefteå och Contractor Fastigheter.

Koncernen med huvudkontor i Skellefteå har cirka 330 anställda och omsätter cirka 700 miljoner kronor.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078