23948sdkhjf

Byggnadsarbetare död efter fall

"Det är extremt tragiskt"

Ännu en arbetare, i detta fallet en en ställningsmontör, omkom på en byggarbetsplats i Barkarby utanför Stockholm i lördags, rapporterar Byggnads.

Olyckan inträffade i lördags morse på en byggarbetsplats längs Mustanggatan i Barkarbystaden, norra Stockholm. Mannen kom från Litauen och var drygt 40 år gammal.

Tomas Kullberg, ordförande för Byggnads region Stockholm-Gotland, var under tisdagen vid lunchtid ute på byggarbetsplatsen i Barkarby där en ställningsbyggare omkom i lördags.

Detta efter ett fall från en ställning fem våningar upp. Mannen som kommer från Litauen var drygt 40 år gammal.

– Det är extremt tragiskt och vi var ute för att titta på varför olyckan inträffade och vad det är som brister.

Enligt Tomas Kullberg arbetade ställningsbyggaren med att montera en ställning.

– Han ramlade från ställningen och föll ner på ett betongbjälklag. Ställningen var inte i bruk och han arbetade vid tillfället med att täcka ett utrymme i ett hörn mellan två olika ställningar, en avslutande ställning och en som går förbi.

Det var vid det här arbetet som ställningsbyggaren ramlade mellan de två ställningarna. Han var anställd på Krag Solutions. Ett bolag som enligt facket har svenskt hängavtal.  företrädare för bolaget har sökts.

– Det är ett ganska litet företag med mellan fem och åtta anställda, säger Tomas Kullberg.

Dödsolyckan i lördags var den andra i Stockholm på kort tid som inträffar i samband med byggarbete på helgen.

Huvudentreprenör på bygget i Barkarby är Hanssons Hus Entreprenad. De driver bostadsbygget genom så kallad projektledning. Arbetet med att bygga själva betongstommen är utlagt på det estniska bolaget Grendaria.

– De kör sex dagar i veckan och ställer krav på att ställningen ska följa med produktionen av stommen upp och det innebär jobb på lördagar. Ibland även på söndagar, säger Tomas Kullberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078