23948sdkhjf

Oscar Properties sålde 55 procent, inte 90

Bostadsbyggaren korrigerar i delårsrapporten

Oscar Properties korrigerar nu i sin delårsrapport. Uppgiften försäljningsgrad anges i denna till 90 procent. Korrekt siffra enligt den angivna definitionen ska vara 55 procent, vilket då avser andelen sålda bostäder med bindande avtal i relation till totala antalet bostäder i projekten Helix och Unité vilka är under produktion.Siffran 90 procent som angavs i rapporten syftade på samtliga projekt i tabellerna över pågående nyproduktion och pågående konvertering, inklusive slutförda projekt med bostäder kvar till försäljning.

De slutförda projekten kvarstår avsiktligt i tabellen över projekt under pågående produktion då informationen om försäljningsläget även i dessa projekt bedöms som väsentlig. I fotnot till dessa står som förklaring ”med bostäder kvar till försäljning”. För att öka tydligheten kompletteras fotnoten med tillägget ”under kvartalet”. Tabellernas rubriker har kompletterats för att tydliggöra att även vissa slutförda projekt omfattas.

Uppgiften för försäljningsgrad i projektet Gasklockan är felaktig enligt rapportens definition. Såsom tydligt framgår av tabellen i rapporten är inga bostäder i projektet Gasklockan ännu sålda med bindande avtal. Projektet är inte heller produktionsstartat. Den angivna siffran avser bokningsgraden i projektet. Definitionen av bokade bostäder och bokningsgrad har kompletterats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094