23948sdkhjf

NCC hyr ut och säljer i Finland

Mångmiljonprojekt i Esbo

Väster om Helsingfors ligger Esbo, Finlands näst största och snabbast växande stad. Området Hatsina, där NCC kommer vara en aktiv aktör, är ett större utvecklingsområde som omfattar nära 100 000 kvadratmeter byggrätter för kontor, hotell, handel samt bostäder.

– Detta är ett bra exempel på hur vi vill fortsätta driva och utveckla kontorsmarknaden i Esbo och Helsingfors storstadsregion, säger Petri Bergström, Head of NCC Property Development Finland.

NCC:s projekt utgör den första utbyggnadsetappen i området och består av cirka 18 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta för kontor samt cirka 380 parkeringsplatser i separat parkeringshus. Trimble Solutions Corporation, ett internationellt mjukvaruföretag med digitala informationsmodeller för bygg-, energibranschen och offentliga förvaltningsbolag, har tecknat ett långt hyresavtal om cirka 10 300 kvadratmeter med beräknad inflyttning under 2021.

NCC har även tecknat avtal om försäljning av projektet inklusive det anslutande parkeringshuset med pensionsförsäkringsbolaget Varma, något som genomförs som en bolagsaffär.

Projektet planeras att miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM, nivå Excellent. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125