23948sdkhjf

Forskare och arkitekter kan få pris

Forskningsprojekt, hus och arkitektbyrå nominerade

För andra året i rad kommer Växjö kommun att dela ut ett Träbyggnadspris. Priset ska gå till en eller flera aktörer inom akademi, näringsliv eller offentlig sektor och ska avse en särskilt god prestation inom byggnation, ingenjörskonst, teknisk innovation eller närliggande insatser med fokus på träbyggandet och god arkitektur.

De nominerade till årets Träbyggnadspris är husprojektet Geologen vid Trummens strand , lokala arkitektfirman Arkitektbolaget och forskningsprojektet ”Höga hus i trä” men stark koppling till Linnéuniversitetet i Växjö.

– I år har vi valt att nominera tre fantastiska aktörer som på olika sätt utvecklar och bidrar till en modern trästad. Det känns extra kul att vi i år har såväl en byggnation som ett företag och ett forskningsprojekt nominerade. Det visar på hur olika aktörer i ett samhälle arbetar med träbyggnation och bidrar till ett hållbart samhälle, säger Catharina Winberg (M), ordförande i Växjö Kommunföretag (VKAB).

De nominerade är utsedda av en jury och vinnaren av Träbyggnadspriset 2019 kommer att presenteras den 24 oktober – samma kväll som Byggnadspriset delas ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094