23948sdkhjf

Ny vd för snickerikoncern i Sävar

Lång erfarenhet inom trä

Den 21 augusti fick de tre företagen SSC Öhns Snickeri i Umeå, Sävar Snickerifabrik och Sävar Metall en ny vd, uppger ett pressmeddeladne från koncernen.

SSC Öhns styrelseordförande Peter Forssell tillträder som koncernchef och vd för de tre företagen i koncernen med anor från 1937.

Peter Forssell har en gedigen bakgrund inom träindustrin. Under elva år, 2003-2014, hade han rollen som vd för SSC Skellefteå. 2014-2017 var han vd för Västerbottens Handelskammare och de senaste två åren har Peter Forssell deltagit i uppbyggnaden av företaget Prevly i Sikeå som är ledande i Sverige när det gäller klövvård.

– Det känns fantastiskt inspirerande att få arbeta med de här tre expansiva företagen och med ägare som jag trivs mycket bra tillsammans med. Härligt också att få återvända till träindustrin där jag har en stor del av mitt hjärta, säger Peter Forssell.

Han efterträder de tre familjeföretagens ägare Ulf, Fredrik och Mikael Söderlund som axlat det uppdraget i var sitt bolag i koncernen.

– Vi är jättenöjda med den här rekryteringen. Genom samarbetet i styrelsen har vi sett att Peter har ett spännande strategiskt tänkande inom ett område som han har en bred erfarenhet från och han har också ett lugn som vi uppskattar. Nu kan vi ägare istället koncentrera oss på säljarbetet, berättar Ulf Söderlund som tidigare var vd för Sävar Snickeri.

Alla under samma tak

En stor förändring skedde i mars i år när SSC Öhns verksamhet flyttades från Umeå till de 5 000 kvadratmeter stora lokalerna i Sävar, för att öka synergieffekterna mellan förtagen.

Flytten ingår som en del i en större strategi med målet att effektivisera företagens arbetsprocesser, kunna utveckla produktportföljen och attrahera fler kunder.

– Flytten gick i det närmaste smärtfritt och under sommaren har vi investerat i en ny lackanläggning där vi använder vattenbaserade färger vilket gjort att vi kunnat minska användningen av lösningsmedel med cirka 90 procent. Detta har inneburit ett lyft både för den yttre miljön och för arbetsmiljön samt att vi höjer kvaliteten på våra målade produkter, säger Ulf Söderlund.

Peter Forssell framhåller att alla tre företagen har en mycket stor potential. Och det har också andra sett. 2017 fick Sävar Snickeri Umeå kommuns företagspris och 2018 var de nominerade som Årets Tillväxtföretag i Umeå.

– SSC Öhns har på gång nya produkter när det gäller glaspartier och skjutdörrar. Sävar Snickeri är ledande i Sverige på laboratorieinredningar och där ska vi nu även titta på exportmarknaden. Sävar Metall har tidigare främst arbetat som underleverantör till Sävar Snickeri men de har också goda möjligheter på en extern marknad, avslutar Peter Forssell i en kommentar i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062