23948sdkhjf

Före detta XL-Partner växlar vd

Stark branschprofil tar vid

Under året har byggvarugiganten XL-Bygg fått in en ny majoritetsägare i form av det norska investmentbolaget Mestergruppen.

Fyra av de tidigare delägarna i XL-Bygg valde att inte följa med på företagets fortsatta resa.

Istället valde flera av dem, bland annat XL- Byggpartner, att ansluta sig till konkurrenten Woody Bygghandel, något Building Supply skrivit om. 

I samband med skiftet bestämde sig XL- Byggpartner för att byta namn till Byggarnas Partner. Nu meddelar företaget att det även har blivit dags att byta vd, skriver Ehandel.

Stefan Pageryd kommer att tillträda i rollen som ny vd  för XL-Byggpartner, under namnändring till Byggarnas Partner, uppger XL- Byggpartner i ett pressmeddelande från företaget.

Pageryd har arbetat i byggmaterialbranschen i 36 år i många olika sälj- och ledarroller bland annat hos Bygg-Ole, Beijer Byggmaterial och senast som försäljningsdirektör B2B på Kesko Sverige (K-Rauta – K Bygg).

- Jag är mycket glad och full av energi att tillsammans med Johan Rosendahl och hans team, få vara med att fortsatt utveckla Byggarnas Partner.

Företaget befinner sig i ett mycket intressant skede med bland annat kedjebyte, namnbyte och ett utökat logistikcenter,  säger Stefan Pageryd som mest är känd som ”Pagis” i branschen.

- Vi är väldigt glada och stolta över att få presentera denna nyhet. Pagis har en bred erfarenhet och stort kunnande om vår bransch med dess säljprocess och kunder. Han har samma grundsyn som oss att personligt engagemang och ett nära partnerskap med kunderna är ett vinnande koncept, säger Johan Rosendahl, avgående vd och delägare i företag.

Johan Rosendahl blir kvar i bolaget efter vd-bytet i sin roll som marknadschef/affärsutvecklare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11