23948sdkhjf

Ny skola på några månader

Klar mindre än ett år efter branden

Lagom till höstterminens start står en nyproducerad högstadieskola på 3 082 kvadratmeter klar och redo att ta emot eleverna igen. Utformningen av skolan är en skräddarsydd lösning framtagen av arkitekt- och designteam vid Parmaco.

Skolan började monteras i mitten på maj 2019 och har färdigställts på två och en halv månad. Gottsundaskolan består nu av två byggnader på två plan samt en tredje befintlig byggnad som klarade sig från branden, som har renoverats och som kommer att kunna fortsätta att användas. Sammantaget är det 58 moduler som har byggts ihop och som består av 15 klassrum, varav fyra klassrum är specialutrustade för NO-Kemi och Teknik. Utöver klassrum finns det gemensamma rastutrymmen, personalutrymmen, wc och rwc, en invändig trappa, arbetsplatser för lärare och administration, konferensrum, NO-prepp och grupprum.

Den nya Gottsundaskolan rymmer 350 elever, samt personal och kommer att stå på plats i minst fem år. Även om det är en tillfällig skola lever den upp till samma kriterier som en permanent byggnad och kan dessutom anpassas i storlek efter skiftande behov och över tid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078