23948sdkhjf

Gummifabriken stämmer byggbolaget på 87 miljoner kronor

"Ingen elentreprenör på plats"

Gummifabriken stämmer Tage & söner på 87 miljoner kronor.

VKIAB, Värnamo kommunala industrifastigheter, stämmer byggföretaget. Motiveringen är att att byggföretaget inte uppfyllt sitt avtal när det gäller färdigställandet av Gummifabriken, skriver Värnamo.nu.

– Vi har försökt nå en förlikning, men Tage & Söner har inte velat förhandla, säger Michael Andersson, styrelseordförande för Värnamo Kommunala Industrifastigheter, VKIAB, till Värnamo.nu.

Ombyggnationen av Gummifabrikens andra etapp bjöd på en hel del problem, vållade av generalentreprenören Tage & Söner Byggnads.

Följden blev att bygget försenades och inflyttning fick ske i etapper.

När renoveringen av Gummifabriken drog ut på tiden så valde , VKIAB, att avbryta avtalet med entreprenören Tage & Söner hösten 2017.

I samband med detta krävde VKIAB skadestånd av Tage & Söner med hänvisning till avtalet, men något skadestånd har man ännu inte sett till.

– Vi har försökt nå en förlikning, men Tage & Söner har inte velat förhandla, säger Michael Andersson, styrelseordförande för VKIAB, i ett pressmeddelande.

– Nästa naturliga steg i processen blir nu en stämning, säger Tobias Hörnquist, vd för VKIAB.

Vid tillfället var framdriften mycket låg och det fanns ingen elentreprenör på plats.

Därför har VKIAB:s styrelse enhälligt beslutat att skicka in en stämningsansökan till tingsrätten, där Tage & Söner krävs på 87 miljoner kronor.

Av dessa avser 33 miljoner ökade byggkostnader och resterande 54 miljoner utgör skadestånd

. – Vi är mycket glada att den fina Gummifabriken är igång i full verksamhet, men Tage & Söner måste göra rätt för sig och ta sitt ansvar där de tidigare brustit, säger styrelseordförande Michael Andersson, till VN.se

Trots de ökade byggkostnaderna, klarade VKIAB färdigställandet av Gummifabriken utan att mer pengar tillfördes bolaget.

P4 Jönköping har försökt få en kommentar från byggföretaget och har fått svar via e-post från vd Marcus Holmgren att han inte läst stämningansökan och därför inte kan uttala sig för tillfället.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14