23948sdkhjf

Klart för XL-Bygg

Mer än 90 procent är med

I mitten av juni offentliggjordes att Mestergruppen AS planerar att förvärva majoriteten av aktierna i XL-Bygg AB. Nu har Konkurrensverket och kedjans delägare sagt sitt och allt är klart för att fullfölja affären. Det nya samarbetet fick rekorduppslutning.

Över 90 procent av XL-Byggs delägare har meddelat att de följer med i samarbetet. Endast fyra delägare har aktivt valt att lämna kedjan i samband med affären. De delägare som tackade nej till att vara med på resan är XL Byggpartner, NP Nilsson, Kompaniet och Habo.

– Vi är en kedja som ägs av våra handlare och allt vi gör bygger på frivillighet. Därför är det oerhört glädjande att det är en så överväldigande majoritet som vill vara med. Det är naturligtvis mycket tråkigt att vi tappar delägare som varit en viktig del av XL-familjen, men det är också naturligt i förändringsprocesser att inte alla följer med. Vi önskar de delägare som lämnar all lycka, samtidigt som vi ser fram emot att välkomna nya handlare i samarbetet, säger XL-Bygg:s vd Karin Eriksson.

Affären innebär att Mestergruppen förutom att förvärva en majoritet av aktierna i servicebolaget XL-Bygg AB även kommer att skjuta till kapital för att påskynda utvecklingen och moderniseringen av hela kedjan. Affären formaliseras på en bolagsstämma den 19 augusti och därefter kommer arbetet med att forma affärsplanen för det nya bolaget påbörjas

– Det känns skönt att alla formella hinder nu är avklarade så att vi kan fortsätta enligt plan. Hela byggvaruhandeln står inför en omvälvande förändring och med den här affären tar vi täten i den utvecklingen. Vårt mål är att fortsätta vara den ledande aktören inom byggmaterialhandeln och att vara det absolut bästa alternativet för fria företagare, säger Karin Eriksson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.469