23948sdkhjf

Hon blir vd för Riksbyggen

Nästa vd för Riksbyggen heter Johanna Frelin. Tengboms vd tar över på Riksbyggen efter Leif Linde som går pension.

– Det är med ödmjukhet som jag antar utmaningen att bli ny vd för Riksbyggen. Riksbyggen är ett tydligt värderingsstyrt företag som ligger långt fram när det gäller hållbar utveckling. Det ska bli oerhört spännande att få leda Riksbyggen in i en framtid där hållbarhet och ökad digitalisering kommer att vara avgörande framgångsfaktorer, säger Johanna Frelin.

Johanna Frelin tillträder i januari 2020. Leif Linde kommer att stanna kvar som senior rådgivare fram till maj 2020 då han fyller 65 år och går i pension.

– Under Leif Lindes ledning har Riksbyggen kraftigt ökat både omsättning, resultat och bostadsproduktion. Johanna Frelin har den bakgrund och kompetens som behövs för att fortsätta Riksbyggens framgångsresa och ytterligare förstärka vår position som samhällsbyggare med fokus på hållbar utveckling, säger Johan Lindholm, ordförande i Riksbyggens styrelse.

Johanna Frelin har en lite okonventionell bakgrund för en bygg-vd. Hon hade flera chefspositioner inom SVT, bland annat som programdirektör, innan hon blev vd för Hyper Island. Hon värvades därifrån till Tengboms arkitekter, där hon varit vd sedan 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094