23948sdkhjf

Platzer utvecklar skola i Göteborg

Platzer Fastigheter har tecknat hyresavtal med Internationella Engelska Skolan (IES). IES är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige och har sedan tidigare två skolor i Göteborg.

Hyresavtalet omfattar cirka 9000 kvadratmeter och preliminärt tillträde sker i augusti 2022. Hyresavtalet är på 20 år. Skolan blir en grundskola för årskurs F-9 och den kommer att färdigställas till IES av Platzer.

Under hösten kommer Platzer att starta arbetet med att hitta en långsiktig ägare av skolan. Hyresavtalet är villkorat av att en sådan ägare identifieras samt av att detaljplanen vinner laga kraft. Preliminärt tillträde sker i augusti 2022.

– Nu har vi lagt nästa pusselbit i utvecklingen av Södra Änggården. Vi har tidigare sålt bostadsbyggrätter i området och tillsammans med dessa aktörer utvecklar vi nu området till en levande stadsdel. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en attraktiv skola på ett av de bästa lägena i området – alldeles intill foten av Änggårdsbergen, säger P-G Persson, vd, Platzer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188