23948sdkhjf

Kvinnor i fokus när ITW Construction Products rekryterar nya chefer

ITW Construction Products, leverantör av infästningslösningar, uppger att de har siktat mot toppen när det gäller att skapa en god arbetsmiljö och ett jämställt företag.

Nordisk satsning
Nu startar företaget en nordisk satsning på kvinnor och anställer bland annat två kvinnliga produktchefer, en i Sverige och en i Danmark.

Under 2015 presenterades siffror som visade att 6 av 10 kvinnor mått dåligt eller påverkats negativt av arbetskulturen inom byggsektorn, enligt ITW Construction Products.

Dessutom gick 4000 kvinnor i byggbranschen ihop i utropet #sistaspikenikistan i 2017, för att upplysa om otryggheten som kvinna och problemen med jämställdhet inom byggbranschen.

– Genom att anställa fler kvinnor och sätta tryck på att skapa en inkluderande zon kan man uppnå bättre resultat med nöjdare personal. På ITW har vi alltid fokuserat på att få alla att känna sig välkomna och att skapa lösningar som ska passa såväl kvinna som man. Genom att anlita fler kvinnor kommer våra produkter att bli bättre anpassade för alla, samtidigt som vi höjer standarden i branschen när det kommer till jämställdhet, säger Kamille Smed Kristensen, HR Business Partner Nordics hos ITW Construction Products.

Amalie Melgaard Eriksen och Helena Hedlund är de två nyaste medarbetarna hos ITW Construction Products. Båda har en bakgrund som ingenjörer, Amalie är utbildad integrerad designingenjör och Helena som civilingenjör. De kommer att arbeta i Danmark, respektive Sverige.

En nyckeroll
Helena Hedlund kommer att ta plats i den svenska organisationen som produktchef för alla varumärken i ITW Construction Products portfölj. Dessutom kommer hon att ansvara för Adjufix i hela Norden. Där kommer hon att jobba såväl praktiskt som strategiskt, bland annat med att utveckla varumärket och ha en nyckelroll när det kommer till att bestämma vilka produkter som ska tas fram.

Amalie Melgaard Eriksen kommer även hon in i rollen som produktchef, med fokus på byggbeslag i Norden. Hon kommer att ansvara för att utveckla såväl nya som existerande produkter, samt fungera som en mellanhand mellan produktion och huvudkontor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094