23948sdkhjf

Norra Tornen uppges ha problem

Building Supply har tidigare skrivit om bostadsutvecklaren Oscar Properties bygge av skyskraporna Norra Tornen vid Hagastaden i norra Stockholm.

Det kan du bland annat läsa om här .

Problem med leveranser

Nu uppger Nyhetsbyrån Direkt att Oscar Properties mött flera problem i bygget. Dels ska Innovationen, det befintliga tornet med 182 bostäder, ha fått problem med vattenläckor utan att ha lyckats finna grundproblemet, men enligt Nyheter Direkt har Oscar Properties inte återkopplat med svar angående detta eller vilken finansiell påverkan det kan riskera att få för koncernen.

Sedan skriver Nyhetsbyrån Direkt även att enligt samma källor ska byggnationen av tornet Helix med 138 bostäder ha bromsat in. Orsaken uppges vara problem med leveranser, men leverantören SCF Betongelement har inte velat berätta för Nyhetsbyrån Direkt om detta stämmer.

Enligt Nyhetsbyrån Direkt har SvD fått samma uppgifter. Oscar Properties styrelseordförande Peter Norman säger till tidningen att det varit en tvist mellan leverantören och bolaget som nu är löst.

Vd Oscar Engelbert säger till SvD att uppgifterna om ett byggstopp i det andra tornet fel. Han menar att bolaget bygger efter en reviderad tidsplan.

Oscar Engelbert har inte svarat på de frågor som Nyhetsbyrån Direkt ställt angående om den inbromsade byggnationen riskerar att medföra ytterligare kunder som vill säga upp sina avtal på grund av eventuella förseningar.

Hoppar av
Oscar Properties extra bolagsstämma för att rösta om ett utbyteserbjudande för konvertering av preferensaktier och obligationer till stamaktier har senarelagts, enligt Nyhetsbyrån Direkt, som rapporterar att bolaget uppgett att det har arbetat, och fortsätter att arbeta, med ett antal andra åtgärder hänförliga till bland annat bolagets kapitalstruktur.

Enligt SvD och Fastighetsnytt har det inkommit krav till Kronofogden från flera håll, som uppgår till flera miljoner kronor. I denna vecka valde Stefan De Geer att hoppa av styrelsen efter knappt två månader.

Källa: Nyhetsbyrån Direkt, SvD, Fastighetsnytt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046