23948sdkhjf

I höst: Södra tar ytterligare steg för färdigmålad panel

Nu tar Södra ytterligare ett steg för att underlätta arbetet och levererar en helt färdigmålad panel som kan sättas upp året runt, vilket enligt Södra kommer att ge stor flexibilitet i byggprocessen.

Tagit fram system
– Vi har tagit fram ett system kallat ECO365 som gör att vi kan montera upp fasadpanel istället för att spika eller skruva upp den. Det innebär att panelen kan målas helt klar innan den monteras. Normalt görs en sista strykning över spik och skruvhål. Panelen håller hög kvalitet eftersom den målas inomhus under optimala förhållanden och dessutom lämnas en garanti på målningen, säger Lars Broström, Södra Woods projektavdelning.

Sedan tidigare erbjuder Södra grund- och mellanstruken ytterpanel samt grund och mellanstruken kulörmålad ytterpanel, där sista målningen görs när panelen är uppsatt.

Marknad i förändring
– Vi ser en marknad i förändring där hantverkare och slutkonsumenter vill ha allt mer vidareförädlade produkter, vilket underlättar arbetet och spar tid. Den ökade efterfrågan handlar också om en större medvetenhet om långsiktig hållbarhet, men även om att trä tilltalar rent estetiskt. För att möta behovet har vi intensifierat vår satsning på målad ytterpanel och utökar i höst erbjudandet med färdigmålad panel i fem olika utseenden, säger Lars Broström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.469