23948sdkhjf

Oscar Properties säljer för 240 miljoner

Fastighetsaffären i Nacka stärker kapitalet

Oscar Properties avyttrar sitt förvaltningshus Nacka 5 i Nacka Strand, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Försäljningssumman landar på 240 miljoner svenska kronor netto latent skatt.

Oscar Properties ger en hyresgaranti på ett år för en vakant yta, med ett maximalt åtagande om 6,6 miljoner svenska kronor. Försäljningen medför en resultateffekt i det andra kvartalet motsvarande runt 50 miljoner svenska kronor.

- Affären har flera positiva effekter för oss, säger Oscar Engelbert, vd. Till att börja med stärker den vår kapitalstruktur, men eftersom vi samtidigt behåller mark i området som kan utvecklas för bostadsändamål kvarstår ändå möjligheten att utveckla fastigheten med de höga ambitioner som vi ursprungligen ville.

Nacka 5 äger sedan 2016 den mark som brukar kallas det ursprungliga Nacka Strand, det vil säga både förvaltningsfastigheterna närmast vattnet och den bakomliggande marken.

Affären innebär således att det kommer att ske en fastighetsdelning som innebär att förvaltningsfastigheterna närmast vattnet överförs till köparen medan Oscar Properties behåller den bakomliggande marken.

- Med sin omedelbara koppling till Stockholms inlopp är det här en av regionens mest attraktiva bostadslägen och vår ambition är nu att tillsammans med Nacka kommun så snabbt det bara är möjligt driva detaljplanearbetet och börja utveckla bostäder, säger Oscar Engelbert.

Affären ska vara fullt genomförd den 25 juni. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078