23948sdkhjf

Sturekvarteret rustas upp för 5 miljarder

Satsning på den historiska miljön

Utvecklingen av Brunkebergstorg och Sturekvarteret är de största projekten i Stockholms city.

- Det nya förslaget rörande upprustningen av Sturekvarteret ska förstärka kvarterets stenstadskaraktär och säkerställa att verksamheterna håller öppet under genomförandetiden.

Detta underströk Charlotta Rosén. projektansvarig vid byggherreombudet TAM Group när de höll presskonferens i dag

Dessutom ökar tillgängligheten och kvarteret får ett tillskott av moderna kontorsarbetsplatser och bostäder.

Återskapandet av Bångska palatsets ornamentrika fasad, flyglar och den historiska innergården är det nya förslagets höjdpunkt.

Huvudsakliga förändringar i det nya förslaget:

1. Bångska palatsets fasad mot Stureplan återskapas till original samtidigt som palatsets flyglar bevaras och innergården återskapas

2. Verksamheterna i Sturekvarteret kommer att hålla öppet under genomförandetiden.

3. Varuintaget på Humlegårdsgatan blir kvar men framtidens leveranser samordnas bättre för att minska trafiken till kvarteret .

4. Kvarteret får en ny entré och ett nytt hotell mot Humlegårdsgatan , vilket skapar tydligare koppling mellan kvarteret och Humlegårdsgatan .

5. Ett nytt offentligt stråk mellan Marmorhallen och Freys hyrverk skapar en bättre koppling och siktdjup i kvarteret. Detta är viktigt för att återge den omgivande stenstadens kvartersskala också inne i det nu massiva kvarteret.

En utställningen av förslaget till detaljplan pågår mitt i Sturegallerian under sommaren.

Om Stockholms stad beslutar om ny detaljplan startar det förberedande arbetet 2020. Genomförandetiden är planerat till 7 år men verksamheterna i Sturekvarteret håller öppet under hela tiden bygget pågår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078