23948sdkhjf

Konkursade Elf Automation köps upp

"Får egen kompetens inom automation"

Mared i Husqvarna förvärvar Elf Automation i Tidaholm, som försattes i konkurs i mars i år. 

Båda företagen har lång tradition av att leverera produktions- och automationslösningar till träindustrin, enligt ett pressmeddelande från Mared.

- Vi har i flera år funderat på om vi skulle skaffa oss mer egen kompetens inom området och bygga automationslösningar. Nu dök tillfället upp, vi känner Niclas Elf väl och har gjort flera lyckade projekt tillsammans genom åren så detta känns riktigt bra, säger Mats Mared i pressmeddelandet.

- Vi har flera gemensamma kunder, Elf bygger smarta stabila lösningar och Niclas har ett härligt duktigt team som kommer passa bra med oss. Personalen skall vara kvar, Elf Automation fortsätta arbeta som fristående bolag och Niclas skall fortsatt leda bolaget, tillägger Mats och avslutar.

- Vi ser flera synergieffekter men framför allt att Mared får tillgång till riktigt bra automationslösningar och Elf tillgång till en större marknad genom ett tätt samarbete. Elf Automation kommer att bli ett bra komplement till våra övriga verksamheter.

Mared Invest har en liten grupp av företag med 35 anställda och omsättning på runt 150 miljoner kronor i Huskvarna där man bland annat sedan 1960-talet har marknadsfört maskiner och anläggningar till svensk träindustri liksom utrustning för återvinning och bioenergi.

Elf Automation i Tidaholm är för närvarande 10 anställda med en omsättning på drygt 20 miljoner kronor och har med gott renommé tillverkat och levererat automationslösningar sedan tidigt 1990-tal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062