23948sdkhjf

Byggbolaget får nya ägare

Flest byggstarter för Åhlin & Ekeroths

För mer än fyra år sedan informerade Leif Åhlin & Gösta Ekeroth att de undan för undan skulle minska såväl sitt engagemang som sitt ägande i det framgångsrika byggföretag de grundade i Linköping 1987, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Många spekulerade i vilket stort byggföretag som skulle ta över Åhlin & Ekeroth Byggnads.

Men Leif och Gösta föredrog en annan lösning.

Fem av de egna medarbetarna fick möjlighet att köpa 40 procent av bolaget med option på att så småningom äga samtliga andelar.

Nu har det sista steget i affären tagits och en ny generation ägare ser fram emot att stå på helt egna ben som entreprenörer.

Åhlin & Ekeroth Byggnads AB ägs nu till 100 procent av Göran Lundström, Joachim Lönn, Roger Käller, Magnus Welin Harrström och Jonny Birtner.

Samtliga personer med lång historik på ledande positioner inom företaget. Det är ett mycket välmående byggföretag som ägarkvintetten nu driver vidare.

Med en årsomsättning på 1,2 miljarder (2018) och över 400 medarbetare som utgår från kontor i Linköping, Norrköping, Motala, Mjölby och Finspång har Åhlin & Ekeroth en stark position inom bygg-, byggservice- och marksektorn i Östergötland.

Enligt en topplista branschtidningen Byggvärlden tagit fram tillsammans med bevaknings och analystjänsten Sverige Bygger var Åhlin & Ekeroth det byggföretag som hade flest byggstarter i Östergötland under 24-månadersperioden 2016–2017.

När Bo- och samhällsexpo Vallastaden invigdes var det Åhlin & Ekeroth som hade byggt mest i den innovativa Linköpingsstadsdelen och i september 2018 var bolaget ett av tre nominerade till Linköpings Näringslivsdiamant.

Med flera stora ramavtal, ett stort antal projekt igång och ännu fler i pipeline ser man positivt på framtiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079