23948sdkhjf

Fastighetsaffär för åtta miljarder klar

Atrium Ljungberg och Stockholms stad överens

Affären med Stockholms stad om förvärv av befintliga fastigheter samt markanvisningar i Slakthusområdet precis söder om Stockholms city är nu i hamn.

Avtalet var villkorat beslut i exploateringsnämnden och fastighetsnämnden i Stockholms stad samt i styrelsen för S:t Erik Markutveckling.

Beslut i nämnder och styrelse fattades i februari och den 6 maj godkändes affären slutligen i kommunfullmäktige.

Förvärv av befintliga fastigheter görs vid två tillfällen, där tillträde för cirka 51 000 kvadratmeter uthyrbar area sker den 11 juni 2019 och en option på 32 000 kvadratmeter uthyrbar area efter att den ny detaljplan vunnit laga kraft, dock senast den 31 december 2021.

Dessutom innefattar affären optioner, där Atrium Ljungberg ges möjlighet att avropa markanvisningar om cirka 100 000 kvadratmeter BTA.

Förvärven och utvecklade markanvisningar landar på runt 200 000 kvadratmeter BTA för kontor och bostäder, kompletterat med kultur, handel/restaurang, hotell, utbildning med mera.

Den totala investeringen uppgår till cirka åtta miljarder kronor under perioden 2019 - 2030.

Slakthusområdet är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. Byggstart är planerat till Q1 2021 och nya Slakthusområdet beräknas vara klart kring 2030.

– Jag är väldigt glad att affären med Stockholms stad nu är klar. Det här en nyckelsatsning i vår strategi att skapa hållbara och innovativa stadsmiljöer.

- Vi ser verkligen fram emot att komma igång med utvecklingen av Slakthusområdet, här vill vi skapa en självklar mötesplats för kontor, boende, mat, kultur och upplevelser. En ny, dynamisk och attraktiv stadsdel som blir en motor för hela Söderort, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112