23948sdkhjf

Oscar Properties ställer in extrastämman

Ändrar tidsplanen för åtgärder

Bostadsutvecklaren Oscar Properties styrelse har beslutat att skjuta upp sitt erbjudande om utbyte där preferensaktier och obligationer skulle konverteras till stamaktier. Bolaget arbetar parallellt med ett antal andra åtgärder för att stärka kapitalstrukturen, vilket ligger bakom att nu säger att man vill ändra på tidplanen.

Oscar Properties beslut att senarelägga utbyteserbjudandena innebär alltså även att bolaget ställer in sin extra bolagsstämma den 11 juni där saken skulle klubbas. Bolaget säger att man kommer att kommunicera en ny tidplan så snart som möjligt.

Anledningen till förändringen är att bolaget parallellt arbetar med ett antal andra åtgärder för att stärka bolagets kapitalstruktur. 

Samtidigt påpekar företaget att man konstaterat att det finns stöd från ett antal större aktieägare för preferensaktieerbjudandet, bland dessa Erik Penser Fonder och Fjärde AP-fonden.

– Aktieägare som företräder sammanlagt 15,4 procent av det totala antalet preferensaktier i bolaget har uttryckt stöd för preferensaktieerbjudandet på de sonderade utbytesvillkoren, skriver bolaget.

Preferensaktieerbjudandet kommer rimligen att ligga i linje med de sonderade villkoren där ägarna får 20 stamaktier av serie B2 för varje preferensaktie respektive 40 stamaktier av serie B2 för varje preferensaktie av serie B.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094