23948sdkhjf

NCC får order för 1,4 miljarder

Bygger Nicolinehus i växande stadsdel

NCC tar en porder på närmare 1,4 miljarder i Århus. Nicolinehus med bostäder, kontor och butiker ska uppföras, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Uppdraget kommer från  fastighetsutvecklingsbolaget Bricks A/S.  Byggprojektet i Århus omfattar totalt 40 000 kvadratmeter till ett värde av närmare 1,4 miljarder svenska kronor.

Nicolinehus binder samman stad och hamn med bostäder, saluhall, butiker, träningslokaler, kontor och restauranger.

– Vi är mycket glada att få bygga Nicolinehus. Det kommer att bli en pärla i Århus med arkitektur av hög kvalitet. Som entreprenör sätter vi en ära i att vara med och prägla utvecklingen i Århus och bidra med några av stadens mest utmärkande byggnader, säger Mogens Nielsen, chef för NCC Building Nordics Väst, Danmark.

Husen byggs i den växande stadsdelen Aarhus Ø, mitt emellan den gamla stadskärnan och hamnområdet, med närhet till hav, strand och skog.

Området kommer att bestå av två trekantiga kvarter tätt intill varandra med förskjutna terrasser i hus som är upp till 17 våningar höga och med utsikt mot kajen åt två håll.

Projektet omfattar 181 bostadsrätter, 60 hyresrätter och 6000 kvadratmeter kontor. Dessutom ska NCC upföra en saluhall med kaféer och småbutiker, en större matbutik och mindre butiker i gatuplan. 

Det kommer även att finnas restauranger och ett område med pool och i källarplanet ett gym och cirka 450 parkeringsplatser.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141