23948sdkhjf

Populära borätter får fortsättning

Boklok följer upp framgång

I Göta i Lilla Edet planerar Boklok att bygga ytterligare 45 bostadsrätter. Fokus blir på par- och radhus och mindre lägenheter, eftersom efterfrågan var stor på dessa i första etappen. Försäljningen kommer att starta hösten 2019, med beräknad inflyttning hösten 2020.

– Vi startade försäljningen av första etappen bostäder här i Göta i slutet på 2018 och det är nästan helt slutsålt, det finns bara ett fåtal större lägenheter kvar. Framför allt parhusen och de mindre lägenheterna var väldigt eftertraktade och det känns därför jätteroligt att nu kunna erbjuda just detta igen, säger Jonas Jehander, projektledare på Boklok.

Lägenheterna kommer att ha ett eller två rum med en yta på 31 respektive 55 kvadratmeter. Par- och radhusen kommer att ha fem rum med en total yta på 117 kvadratmeter, fördelat på två plan. Både lägenheterna och husen säljs som bostadsrätter. Priserna för radhusen kommer att vara från 1 895 000 kronor med en månadsavgift på cirka 4900 kronor. För lägenheterna, ligger priset för en tvåa från 995 000 kronor med en månadsavgift på cirka 3000 kronor.

– I Göta får man det bästa av två världar skulle man kunna säga. Man bor i lantlig idyll med skogen runt knuten, men kan också enkelt pendla med bil eller tåg till större städer som exempelvis Göteborg och Trollhättan. Vi är glada att kunna erbjuda fina bostäder till ett bra pris just här igen, säger Jonas Jehander.

Det nya kvarteret kommer att kallas Boklok Biodlaren och ligger mitt bland lummiga skogar och bergsknallar, med vacker utsikt över Göta älv. I närområdet finns både skola, förskola, fotbolls- och ridklubb. Lilla Edets centrum ligger cirka tre kilometer bort och här finns mataffärer och annan service.

Likt alla bostäder från Boklok, som drivs i samarbete mellan Ikea och Skanska, fördelas även dessa genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten, planerad att hållas på Ikea Bäckebol, och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143