23948sdkhjf

NCC bygger i Ystad

Hyresbostäder för kvarts miljard

NCC och Ystadbostäder har tecknat ett strategiskt samverkansavtal om nybyggnation av 120–180 nya hyresbostäder i flera olika projekt i Ystad kommun. Avtalet har ett uppskattat ordervärde om cirka 230 miljoner kronor.

– Det händer mycket på Ystadbostäder, flera nybyggnadsprojekt är i startgroparna att börja byggas och genom den strategiska samverkansentreprenaden kan vi använda våra resurser på bästa sätt. Det skapar en långsiktighet och en möjlighet att tillsammans med NCC hitta smarta, tekniska och kostnadseffektiva lösningar, säger Pehr Carlberg, vd på Ystadbostäder.

Avtalet omfattar flera nybyggnadsprojekt hos Ystadbostäder. I ett första skede två hyreshus med totalt 52 lägenheter i kvarteret Kokillen. Andra planerade projekt är två punkthus i kvarteret Mammutträden med totalt 50 lägenheter samt nybyggnation av flerfamiljshus inom kvarteret Abrahamsfält.

I ett första skede ska parterna tillsammans planera, budgetera och projektera systemhandlingar i syfte att komma överens om en riktkostnad för uppdraget.

– Genom ett långsiktigt och nära samarbete i strategisk samverkan med Ystadbostäder kan vi dra lärdomar mellan projekten och hitta de bästa lösningarna för kvalitet, byggtid och kostnad så att vi tillsammans kan skapa fler hyresrätter i Ystad, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094