23948sdkhjf

Mer än bara pengar

Byggföretag hjälper hemlösa

Genom satsningen Peab Life vill Peab utveckla sin roll. Ett konkret exempel är insatsen för Räddningsmissionen i Göteborg som hjälper människor i hemlöshet.

På frukostcaféet i centrala Göteborg finns tillgång till frukost, dusch och ett förråd med rena kläder. Det slitna rummet har nu renoverats och förvandlats till ett mer modernt och mer praktiskt förvaringsutrymme med hjälp av gymnasieelever från Peabskolan.

– Resultatet är helt fantastiskt och nu ökar våra möjligheter att hjälpa utsatta människor, säger Joachim Lundell som är insamlingsansvarig på Räddningsmissionen.

– Ett Peab Life-initiativ innebär mer än bara ekonomisk sponsring. Vi arbetar på plats för att engagera det lokala föreningslivet och lyfta ungdomar eller individer som står utanför arbetsmarknaden, säger Christer Borkenhagen, projektledare för Peab Life.

Målet med Peab Life är att vidareutveckla konceptet hållbar sponsring. Till exempel har damspelare från Peabs samarbetsklubb, regerande svenska handbollsmästarna Sävehof, ställt upp som volontärer och delat ut mat hos Räddningsmissionen.

I konceptet Peab Life ingår även skolbesök tillsammans med klubbar som byggföretaget sponsrar. Syftet är att informera om olika yrken och ge elever ökad kunskap om arbetsmarknaden.

Räddningsmissionens Joachim Lundell är nöjd med samarbetet:

– Vårt sociala arbete kombinerat med Peabs kompetens och värdegrund är en perfekt matchning. Det betyder oerhört mycket att ett företag arbetar tillsammans med oss i sociala projekt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125